Sikeres testépítő az IKV Zrt. munkatársa, Maróti Nóra

Maróti Nóra, az IKV Zrt. lakásgazdálkodási csoportjánál dolgozó munkatársa, 3 gyermekes családanya és eredményes testépítő.

Hogyan került a testépítés világába?

Mindig is a mozgás szerelmese voltam, gyermekkoromban atletizáltam, valamint talajtornáztam. A testépítés világába párom, Varga János vezetett be, hiszen Ő egész életében versenysportolt és mellette mindig járt edzőterembe. Kezdetben csak hobbi szinten, heti 1-2 alkalommal foglalkoztam a testem „szépítésével”. A kisfiam születése után nem sokkal ismételten elkezdtem edzőterembe járni és komolyabban foglalkozni ezzel a sporttal, 2014 őszén és egyfajta fanatizmussá vált bennem. Miután folyamatosan kaptam a pozitív visszajelzést a formámra, így megfogalmazódott bennem, hogy elmegyek és kipróbálom magam egy testépítő versenyen.

Mióta versenyzik?

2016. tavaszán volt az első versenyem, mikor is életem első színpadra lépése során megnyertem az ország első fitness anyuka kategóriáját, mely számomra azért nagyon nagy dolog, hiszen 66 versenyző közül én állhattam fel a dobogó legfelső fokára. Ebben a szezonban még bikini modell kategóriában versenyeztem.

A 2016-os versenyszezonban elért eredmények:

Fitness Anyuka: 1. hely

Fort Classic Testépítő és Fitness Nyílt Nemzetközi verseny: bikini modell +30 év 1. hely

Fort Classic Testépítő és Fitness Nyílt Nemzetközi verseny: bikini modell +165 cm 2. hely

BodySport Kupa NAC, WABBA VB kvalifikáció: bikini modell +165 cm 4. hely

BodySport Kupa tehetségkutató: bikini modell +165 cm 5. hely

Tropical Aso Classic I.: bikini modell + 30 év 3. hely

Tropical Aso Classic I.: bikini modell +165 cm 4. hely

A második versenyszezonom 2017 tavasza volt, itt már sportmodell kategóriában versenyeztem, ez már jóval izmosabb, szárazabb formát megkövetelő kategória. Az elért eredményeimet nézve igen sikeres szezont tudhatok magam mögött, hiszen több magyar bajnokságot is megnyertem, valamint megvédtem a Fitt Anyuka címemet is.

2017-es tavaszi versenyszezonban elért eredmények:

PRO Fitt Anyuka: 1. hely

BodySport Kupa tehetségkutató: sportmodell +165 cm 1. hely

BodySport Kupa NAC, WABBA VB kvalifikáció: sportmodell +165 cm 2. hely

WBPF EB kvalifikáció és Nyílt Nemzetközi: lady sport physigue +165 cm 1. hely

WBPF EB kvalifikáció és Nyílt Nemzetközi: sport physique +165 cm 2. hely

Ausztria Nemzetközi Kupa: sport physique 4. hely

Tropical Aso Classic II.: sportmodell +165 cm 4. hely

A harmadik versenyszezont a 2017. október 21. napján megrendezésre kerülő Óvár Grand Prix versenyen kezdtem, ahol a Fitt Anyuka kategóriát megnyertem, a Sportmodell -168 cm kategóriában 3. helyezést sikerült elérnem.

Hogyan tudja beiktatni a mindennapjaiba az edzéseket?

Az IKV Zrt. foglalkoztatottja vagyok 2006 októbere óta, jelenleg, mint lakásgazdálkodási ügyintéző dolgozom 6 órás munkaidőben, így jut elegendő idő a napi edzésekre is és a családomra is. Számomra az első helyet a család jelenti, nagyon fontos volt, hogy az edzések - ami napi 1,5-2 óra, a versenyfelkészülés alatt plusz napi 40-50 perc aerob edzés- ne a családtól vegyék el az időt.

Milyen versenyei lesznek még a közeljövőben? Melyek a jövőbeni tervei, céljai? 

Tervezett versenyek:

  • BodySport Kupa NAC, WABBA VB. kvalifikációs verseny
  • Krikó Kupa WBPF Nemzeti Bajnokság
  • WABBA International (VB) Mr.& Ms. Universe

Elsődleges célom jelenleg, hogy a lehető legjobb formával álljak színpadra és a lehető legjobb eredményt tudjam elérni a WABBA Világbajnokságon. Célom, hogy egyes szövetségeknél európabajnoki és világbajnoki címet szerezzek sportmodell kategóriában. 

Példaként szeretnék szolgálni minden édesanya számára, hogy akár 3 gyermek mellett is lehetséges megfelelő táplálkozással, mozgással, hozzáállással (kitartással, elszántsággal) a tested szépítésével foglalkozni akár hobbi szinten, akár versenyzési szinten is.

 

 

 

 

 

Hír típusa: