IKV Zrt. Fotópályázat 2018. eredményhirdetés

Társaságunk fontosnak tartja, hogy felhívja a szegediek figyelmét a városunkban található épületek, paloták szépségére, illetve arra, hogy ezek megóvása közös feladat.  2018 októberében másodjára hirdettük meg fotópályázatunkat, amelynek célja, hogy a Társaságunk kezelésében lévő épületeket újszerű látásmóddal, kreatívan jelenítsék meg a pályázók. Ezek az épületek közös kincseink, amikre vigyázni kell, hogy a jövő nemzedéke is megismerhesse azokat. A pályázók a fotók elkészítése során 24 db épület közül választhattak, fotóséták keretein belül tettük lehetővé az épületekbe való bejutást, ezek mindegyike Társaságunk kezelésében van, ilyen például az Ungar-Mayer Palota a Kárász utca 16. szám alatt, vagy a Gróf Palota a Tisza Lajos krt. 20. szám alatt; vagy az Olajbányász tér 1., a Székely sor 21.

A pályázók 4 kategóriában nevezhettek maximum 3-3 fotóval. Összesen 77 db fotó érkezett. A fotókat szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Dusha Béla fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagja, a SZAB Fotóművészeti Munkabizottság alapító elnöke, valamint tagjai Kármán Balázs és Varsányi András voltak.

A titok a részletekben rejlik kategóriában első helyezett lett Dóbisz Áron Udvarázs című képe, második helyezett dr. Tóth-Piusz István Lépcsőházi tükör című képe, harmadik helyezett Lekes Dzsenifer A palota arca III. című képe. Domonkos Sándor két kategóriában lett helyezett, Elcsavarva című képe az épület és természeti környezete kategóriájában, Titkos udvar című képe pedig a drónkamerával készített fotók kategóriájában.

A pályázat összdíjazása 200.000 Ft értékű ajándékutalvány volt.

A fotók egy kiállítás keretén belül 2018. december 27. napjáig, a Klauzál téren elhelyezett paravánokon tekinthetők meg.

Az IKV Zrt. Szeged Megyei Jogú Város ingatlanjainak kezelőjeként több száz lakásért és helyiségért felel, de emellett fontosnak tartja, hogy Szeged közösségi életében is aktív részt vállaljon, ahogyan erre több példa is volt az elmúlt évek során.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Clubbal együttműködve, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is szeretnénk szebbé tenni egy rászoruló család karácsonyát, pénzadománnyal járulunk hozzá, hogy mindennapjaikat könnyebbé tegyük az ünnepi időszakban. Segíteni nem csak tárgyi adományokkal lehetséges, ezért Társaságunk véradást szervezett már sokadik alkalommal a munkatársak körében.

 

Hír típusa: